Tevékenységeink
Neurofeedback Brain Training
Mi az a Neurofeedback terápia? Miben segíthet?
A neurofeedback terápia az egyik legmodernebb tanulási rendszernek számít napjainkban, amely az agy működésének szabályozásán keresztül fejti ki tartós hatását. Az agyműködés optimalizálása, tökéletesítése az agyhullámok monitorozásán és azok kognitív befolyásolásán alapszik. A fejtetőn elhelyezett szenzorok és egy készülék segítségével a szakember nyomon követi a számítógép kijelzőjén megjelenített EEG-jeleket, és amennyiben nem az elvárt hullámok mintázata rajzolódik ki, úgy a képzett tréner beállításokat végez.
Neurofeedback állapotfelmérés
Neurofeedback Tréning
Az emberi agy számos probléma, pszichés megbetegedés esetében az elvárttól eltérő agyhullám-mintázatot mutat. A neurofeedback terápia során az eltérő agyhullámok amplitúdójának csökkentését vagy növelését segítjük, hogy a problémák megszűnjenek, és az agy működése harmonikussá váljon.
Kinek segíthet?
A Neurofeedback terápiát kezdetben leginkább figyelemzavar, ADHD és autizmus spektrumzavar esetében kezdték kiegészítő kezeléseként alkalmazni, de mára számos más probléma esetén is segítséget nyújt (viselkedési problémák, tanulási zavar, diszlexia, diszgráfia, diszkalkulia, fejfájás, alvászavar, szorongásos kórképek, demencia).
A neurofeedback terápia sokoldalúságából adódóan nem csak és kizárólag a képességbeli- vagy pszichés problémák megoldásának lehetőségét hordozza magában, hanem az agy teljesítőképességének fokozására; a csúcsteljesítmény kibontakoztatására és a kreativitás fejlesztésére is megfelelő eszköznek bizonyul. Éppen ebből kifolyólag használják többek között élsportolók és táncosok tréningjében, illetve menedzserek hatékonyságának fokozásában.
Fontos tudni, hogy a neurofeedback nem helyettesíti a pszichoterápiás ellátást. Bizonyos problémák kezelésében csak kiegészítő segítséget jelenthet. Neurofeedback fejlesztést/terápiát csak az arra kiképzett szakember végezhet, aki emellett orvosi, pszichológiai vagy pedagógiai alapdiplomával rendelkezik.
Hogyan zajlik?
Először egy állapotfelmérő és célkitűző beszélgetést folytatunk, A tréninget a kezelési terv alapján, a megfelelő agyterületen NEXUS 10 (orvosteknikai) neurofeedback eszközökkel végezzük.A tréning folyamán hangokkal és mozgó képekkel jelez vissza azonnal a gép, ha az ideális agyhullámokat termeli az agy, illetve ha nem kívánt tartományba téved.
A neurofeedback tréning egy fokozatos képzési folyamat, hasonlóan működik, mint egy edzőtermi program. Az ismétlődő gyakorlások következtében megszilárdulnak az agyban bekövetkezett pozitív változások.
Neurofeedback állapotfelmérés
  1. Elbeszélgetés, panaszok átbeszélése, anamnézis kitöltése
  2. Bemérés 10 ponton, minden agylebeny felett,  melyet a NeXus-10 MKII – EEG biofeedback rendszerrel végzünk. A méréshez a koponya felszínére elektródák kerülnek. A tesztből kiderül, hogy milyen agyhullám  mintázattal rendelkezel, milyen arányban és mennyiségben találhatók meg a különböző agyhullámok. (Delta, Theta, Alfa, SMR, Béta1, High Béta)
Kiértékelés, kezelési terv és cél
Az anamnézis és a műszeres vizsgálatok alapján a terapeuta kiértékeli a kapott eredményeket, majd részletesen átbeszéljük a kezelés tervét, az alkalmazott módszertanokat, illetve közösen megállapítjuk az elérni kívánt célokat.
Neurofeedback Tréning
Az agy újrahangolása...
Miben tud segíteni a neurofeedback tréning?
Figyelemzavar, ADHD, szorongás, depresszió, alvászavar, stresszkezelés, szorongás, csúcsteljesítmény

Mozogva okosodj!

Várjuk azon gyerekeket, akik szeretnének jó hangulatban mozogni, fejlődni, ügyesedni, okosodni! A játékos TSMT torna mozgásos gyakorlatai során behozhatják esetleges lemaradásaikat, felkészülhetnek az óvodára, iskolára. Rendeződhet figyelmük, egyensúlyuk, nagymozgásuk, kézügyességük, emlékezetük, beszédértésük, szókincsük, önbizalmuk, és a magatartásproblémáik is.
Kérek időpontot